Tips die de verkoop van uw auto versnellen

Als je in 2021 een auto moet vervangen, moet je dan tweedehands of nieuw kopen? Het gebruikte vs nieuwe debat is er een die al tientallen jaren bestaat in termen van de basis en we hebben al een uitgebreide blogpost geplaatst over nieuwe versus gebruikte auto’s. Nieuwe auto’s nemen een grote klap op de afschrijving voor hun eerste paar jaar. Gebruikte auto’s lopen het risico u op te zadelen met hogere onderhouds- en reparatiekosten. Maar hoe zit het met het grote plaatje van de opkoper bedrijfswagens in 2021 ? Wat gebeurt er in de grotere automarkt dat van invloed kan zijn op de vraag of u voor gebruikt of nieuw kiest? Lees verder om erachter te komen!

Tips die de verkoop van uw auto versnellen

Een van de belangrijkste dingen die u moet overwegen wanneer u voor uw volgende auto kiest tussen tweedehands en nieuw, is de afschrijving. Wanneer u een gloednieuwe auto van het terrein van een dealer rijdt, verliest het onmiddellijk een volle 10% van zijn waarde, wat betekent dat het nu al minder waard is dan wat u verschuldigd bent als u uw aankoop financierde.

Om het nog erger te maken, zal de nieuwe auto nog eens minstens 10% van zijn waarde verliezen in de loop van de volgende 12 maanden. Dat is een totaal van 20% waardevermindering alleen al in het eerste jaar! En de nieuwe auto zal de komende jaren tussen de 15 en 25% van zijn waarde blijven verliezen. Beetje deprimerend, niet? U kunt de eerste vier of vijf jaar “onder water” of “ondersteboven” staan op uw autolening!

Het kopen van een tweedehands auto heeft natuurlijk zijn eigen nadelen. U loopt het risico iets te kopen met problemen die u geld kosten om aan te pakken. Maar er zijn twee dingen die u daaraan kunt doen. Ten eerste, breng de auto naar een vertrouwde monteur voordat je hem koopt en laat hem grondig inspecteren, zodat je precies weet waar je aan begint. Het andere wat u kunt doen is uw tweedehands auto winkelen richten op nieuwere modellen met minder kilometers die in goede staat zijn. Als je dit doet, verklein je de kans dat je een auto met problemen koopt aanzienlijk (en neem je hem voor de zekerheid toch nog even mee naar je garage voor een grondige inspectie). Als je dit advies opvolgt, krijg je uiteindelijk veel meer waar voor je geld als je tweedehands koopt. En je zult positieve eigen vermogen te bereiken in het voertuig veel sneller ook. Wij denken dat dat een win-win situatie is!

Wat is er aan de hand met de prijzen van nieuwe auto’s?

CNBC heeft onlangs een verhaal met de kop, “Bereid je voor op een sticker shock als je niet hebt gewinkeld voor een nieuwe auto de laatste tijd.” Dit komt omdat mensen hun nieuwe auto’s langer vasthouden, gemiddeld zo’n zes jaar. Als de laatste keer dat je voor een nieuwe auto hebt gewinkeld 2013 was, betaalden mensen toen gemiddeld 31.434 dollar. De gemiddelde prijs die in 2019 vanaf juni werd betaald, was maar liefst $ 36.902! Wat is de oorzaak van deze prijsstijgingen?

Ten eerste, alle fancy nieuwe technologieën die het rijden zowel veiliger als aangenamer maken, drijven de kosten op (en zorgen voor duurdere reparaties, ook). Om de betalingen redelijk te houden, verlengen mensen hun autoleningen tot een gemiddelde van 70 maanden (bijna 6 jaar), wat ook de totale kosten van een nieuwe auto opdrijft (en ze rollen ook meer van hun vorige lening door in de nieuwe lening). Deels heeft dit ook te maken met het feit dat mensen om te beginnen duurdere auto’s kopen, zoals SUV’s en vrachtwagens.

De kosten van nieuwe autoleningen zijn ook gestegen. De rentetarieven voor nieuwe autoleningen zijn de hoogste in tien jaar. Zelfs voor mensen met een goed krediet (een score van 700 +), de rente op een lening voor een nieuwe is gemiddeld 4%. De tarieven voor degenen met minder-dan-stellaire krediet zal aanzienlijk hoger zijn, variërend overal van 6-12% (bron).

Voeg bij dit alles de extreme onzekerheid rond wat president Trump doet of dreigt te doen met tarieven en het plaatje kan er nog veel erger uitzien. Als hij de tarieven op ingevoerde voertuigen verhoogt tot 25%, kunnen de prijzen van nieuwe auto’s met gemiddeld $5.000 stijgen (bron). De echte kicker is dat het niet echt zou uitmaken of de auto in de VS of in een ander land is gemaakt. Waarom? Omdat elke autofabrikant als geheel de kosten van die tarieven zal spreiden over zijn modellen om te vermijden dat één of enkele een grote klap krijgen.

De verschillende factoren die hierboven zijn geschetst, komen allemaal samen om de autoprijzen op te drijven, wat de reden is waarom analisten uit de sector eigenlijk een daling van de verkoop van nieuwe auto’s voor 2019 voorspellen tot onder de 17 miljoen in vergelijking met de 17,3 miljoen van 2018.

De vooruitzichten op de markt voor tweedehands auto’s

De meeste industrieanalisten hebben het over een relatief vlakke trend in termen van de verkoop van gebruikte auto’s, waarschijnlijk rond de 40 miljoen voertuigen die van eigenaar wisselen (en ja, de markt voor gebruikte auto’s is veel groter dan de markt voor nieuwe auto’s!). De sterke vraag naar tweedehandsauto’s zou de prijs kunnen opdrijven, maar een goede instroom van voertuigen die op de tweedehandsmarkt komen (zoals auto’s die uit de lease komen), zou de prijzen laag moeten houden. Anderzijds, als er een aanzienlijke daling is in de verkoop van nieuwe auto’s omdat mensen gaan kiezen voor tweedehands in plaats van nieuw, zou de stijging van de vraag naar gebruikte auto’s een opwaartse druk op de prijzen kunnen uitoefenen. Houd in gedachten dat voorspellingen slechts voorspellingen zijn, en altijd een onnauwkeurige wetenschap zijn.