Auto verkopen zonder zorgen

Er zijn twee belangrijke soorten aftermarket-producten die kunnen worden toegevoegd aan welke auto u ook koopt. De ene soort aftermarket producten worden aangeboden door de autodealer waar u uw auto koopt, en de kosten daarvan worden meestal opgenomen in uw financieringscontract. De andere soort aftermarket producten zijn alle verschillende dingen die u zelf kunt kopen om uw auto te personaliseren of naar uw smaak te verbeteren. We zullen een kijkje nemen op beide soorten van aftermarket producten om degenen die we denken dat de moeite waard kan zijn en degenen die een verspilling van uw zuurverdiende geld te identificeren.

Auto verkopen zonder zorgen

In het eerste deel van dit artikel zullen we verschillende aftermarket producten behandelen die u gewoonlijk worden aangeboden door de dealer op het moment van de aankoop van uw auto. Deze kunnen al dan niet de moeite waard zijn, afhankelijk van uw specifieke situatie en behoeften.

GAP tweedehands auto verzekering: Ja, GAP verzekering is altijd de moeite waard, zelfs als je het nooit nodig hebt. Als er iets gebeurt met uw auto en het is een totaal verlies, wat de verzekeringsmaatschappij gaat om uit te betalen aan u is de reële marktwaarde van het voertuig. Als u uw aankoop gefinancierd en nog steeds betalen op uw lening, kan je “upside down” of “onder water” op de lening, wat betekent dat je verschuldigd bent meer op de lening dan de auto waard is. GAP verzekering (gegarandeerde activa bescherming) is wat zal dat verschil of gat te dekken. Het is een slimme keuze om toe te voegen. Het is meestal niet erg duur, maar je hoeft ook niet om het te kopen via de dealer. U kunt het op uw eigen lijn met een aantal bedrijven.

Verlengde garantie:

Als u een nieuwe auto of een nieuwere gebruikte auto koopt die nog fabrieksgarantie heeft, kunt u betalen om die fabrieksgarantie te laten verlengen. Als het een goede garantie is om mee te beginnen, kan dit de moeite waard zijn. Maar ze kunnen erg prijzig zijn. Als u om te beginnen een zeer betrouwbare auto kiest, kunt u het geld dat u zou uitgeven aan een verlengde garantie beter besteden door ervoor te zorgen dat u alle reguliere service en onderhoud aan de auto laat uitvoeren, wat voldoende zou moeten zijn om de auto vele jaren probleemloos te laten rijden.
Servicecontract: Een servicecontract is vergelijkbaar met maar verschillend van een garantie. Het is een soort miniverzekering die u kan helpen de angel uit onverwachte of dure reparaties te halen wanneer deze zich voordoen. Zorg ervoor dat u de details kent van de kosten, de dekking, de aftrekbare bedragen, enzovoort.
Lakbescherming: Dit is over het algemeen niet de moeite waard de kosten voor oudere gebruikte auto’s of goedkopere nieuwe auto’s. Maar als u een high-end luxe, prestaties, of klassieke auto met een geweldige paint job koopt, dan moet u waarschijnlijk gaan voor dit.
Diefstal Bescherming: Dit is een beetje deprimerend, maar het is nu eenmaal een feit dat er elke 24 seconden een auto wordt gestolen in de VS. Auw! Plannen variëren, maar het idee in het algemeen is dat uw auto wordt gemarkeerd met speciale kleine stickers en etsen die niet alleen autodieven twee keer na te denken over het stelen van uw auto, maar ook helpen de rechtshandhaving op te sporen en terug te keren naar je. Het kan ook een cash uitkering (zoals tot $ 5.000) om u te helpen betalen verzekering aftrekposten, een deel van de kosten van de aankoop van een vervangend voertuig, en het afbetalen van wat je nog verschuldigd op uw auto lening. Afhankelijk van hoe zeker je bent dat je auto niet zal worden gestolen (iets wat iedereen wil geloven), kan dit een extra niveau van veiligheid die de moeite waard de kosten – vooral als je woont in een high-crime gebied waar auto’s worden gestolen de hele tijd.
Nieuw-technologische toevoegingen: Als de auto die u koopt gebruikt is en een aantal van de nieuwere technologieën mist, zou u verbaasd zijn hoeveel er aan uw auto kunnen worden toegevoegd tegen betaalbare prijzen – heads up displays, achteruitkijkcamera’s, bandenspanningscontrole en veel, veel meer. Bekijk ons vorige artikel over dit onderwerp: Nieuwe auto technologie toevoegen aan uw auto.

Verspil uw geld niet aan deze aftermarket-producten

Dit zijn de basis set van aftermarket producten die al dan niet de moeite waard zijn gebaseerd op uw behoeften. Maar er zijn een heleboel echt nutteloze aftermarket producten die mensen blijven kopen voor hun voertuigen, en in sommige gevallen doen ze meer kwaad dan goed!

Roestbescherming: Nieuwere auto’s zijn al roestbestendig. U hoeft geen undercoating op uw auto te laten aanbrengen, tenzij hij ouder is. In feite kan het laten doen op nieuwere auto’s ertoe leiden dat uw fabrieksgarantie op corrosie-perforatie vervalt! Als u een soort “milieubeschermingspakket” koopt met bescherming van lak en bekleding, kan een behandeling met undercoating deel uitmaken van de deal. Zeg gewoon nee!
Spoilers: Sommige high-performance auto’s hebben achterspoilers nodig om ze onder controle te houden. Als uw auto niet met een spoiler wordt geleverd, dan heeft hij er ook geen nodig. Weersta de verleiding om er een toe te voegen omdat je denkt dat het er cool uit zal zien. Het enige wat u doet is onnodige schade aanrichten – en als hij niet goed gemonteerd is, kan hij er in de wasstraat afgetrokken worden, wat nog meer schade aanricht!